top of page

Kom i gang

Om motocross

Motocross udøves på specielle motorcykler og baner med varierende terræn i form af både sving, hop og bakker.

Motocross handler ikke bare om at give den gas på banen. Motocross kræver god kondition, da du bruger alle dine muskler under kørslen.

 

Faktisk ser vi, at præstationen hos topkørere er på samme niveau som fodboldspillernes i Superligaen – motocrosskørere holder bare ikke pauser i et løb og opretholder præstationen i helt op til en halv time ad gangen i typisk to heat på en løbsdag.

Træning til at køre motocross indebærer derfor ofte en kombination af eks. løbetræning, samt køretræning på både mountainbike og motocrossmaskine. Træningen tilpasses selvfølgelig ens ambitioner.

Motocrossmaskiner kræver også reparation og vedligeholdelse. Har man ”teknisk snilde” bliver sporten billigere i længden, men ofte vil man også kunne få hjælp fra de andre medlemmer i ens klub.

Motocrossløb afvikles i forskellige klasser, som er afhængige af kørerens alder, erfaring og dygtighed – fra 3-års-alderen og opefter.

Udstyr i sporten

Du kan anskaffe dig en brugt eller ny motocrossmaskine, men det er vigtigt at alt dit sikkerhedsudstyr er af den godkendte type og lavet af de rigtige materialer.

 

Man bør anskaffe sig:

 • Styrthjelm

 • Nakkekrave

 • Rygbeskyttelse

 • Brystbeskyttelse

 • Langærmet køretrøje

 • Kørebukser

 • Knæbeskyttelse

 • Albuebeskyttelse (obligatorisk under 11 år)

 • Crossstøvler

 • Kørehandsker

 • Motorbriller

Du kan sagtens klare dig med brugt udstyr for at spare lidt ved opstarten. Bare du er sikker på, at dit købte udstyr er brugbart.

 

Du kan altid spørge den lokale klub til råds inden du køber udstyr, også inden du bliver medlem af klubben.

De mindste klasser

Melby Microcross Klub, er en bane for nybegynderne og de mindste i klasserne. 

Microcross udøves af børn fra 3-11 år på baner, der er specielt anlagt og primært benyttes microklassen.

De yngste i alderen 3-6 år (begynderklassen) kører på såkaldte laveffektmaskiner på max 50cc. Fra 6 år og op køres i klasser, hvor motorcyklerne er på 50cc, 65cc og 80cc.

Minicross på 65cc motorcykler køres normalt af 8-12 årige på de store maxibaner, forudsat at der er bestået en særlig baneprøve. Fra 10-15 år kan der køres på 85cc 2-takt og 150cc 4-takt maskiner i lav eller høj udgave.

Piger i mini 85cc-klassen kan deltage til og med det år, at de fylder 17.

Motocross på 125cc maskiner og større kan dyrkes fra det år, man fylder 13 år.

Se mere på www.mmcc.dk

Prøve kørsel

I Melby Microcross Klub kan dit barn komme ud og prøve at køre cross.

 

Vi har henholdsvis to baner, en begynder bane og en større bane, med hop, skarpe sving og større udfordringerTag kontakt til os, for at høre nærmere om en prøvekørsel.

 

Så kan du og dit barn også høre nærmere om sammenholdet, og hvilke muligheder man har, for at køre landet over samt tips & tricks til opstart indenfor motorsports verdenen

Lyst til at vide mere om mulighederne indenfor motorcykelsport?

bottom of page